begin je dag met een hartje

Begin je dag met een hartje | Voel je goed over jezelf

Uit de stilte gegrepen

Aan het einde van mijn werkdag maak ik de balans op zodat ik me kan voorbereiden op morgen. Ik noteer dagelijks de taken op volgens prioriteit waarbij ik ze groepeer. Een kopje met de administratieve, marketing en social media en mailwisseling.  Onderaan de bladzijde teken ik 3 hartjes waarin ik de dingen schrijf die mij voeden. Bijvoorbeeld een hartje met het woord ‘wandelen’, een hartje met het woord ‘druyoga’ en eentje met ‘pilates’. Als ik 2 van de 3 hartjes kan doorkruisen, ben ik blij en meestal lukt dit. Sinds ik in opleiding ben voor Druyoga docent, doe ik ook dagelijks aan yoga. Dagelijks de zonnegroet in mijn slaapkamer waarbij mijn hartslag als een flinke tekeer gaat. Ik vind het heerlijk, deze zachte vorm van interval training. Het is de bedoeling dat ik gewend raak aan deze ochtendroutine, maar ook aan andere gezonde patronen.

Ik begin mijn dag altijd met een hartje

Yoga is heel breed. Fysieke oefeningen zijn slechts een klein onderdeel. In deze opleiding komen alle lagen aan bod en vooral het energetische werk, wat in mijn werk als stiltegids essentieel is, spreekt me aan. Inzicht over hoe trauma in het lichaam wordt opgeslagen en hoe je met stilte in beweging komt. Het is heerlijk om me goed te voelen over mezelf. En, als jij je nog niet goed voelt, dan raad ik je liefdevol aan om je heel gauw goed te voelen over jezelf. Ondanks de omstandigheden waarin je zit of je denken die je steeds opnieuw dezelfde verhalen voorschotelt waardoor je niet verder komt in het leven.

Geluk is genieten van wat er is

Vandaag is een mooie dag om je te bezinnen over wat voor jou belangrijk is en over de regie te waken. Jij bent niet een slachtoffer van je denken. Waak ervoor dat je niet door het leven geleefd wordt. Maar als regie uitblijft en je leeft zonder plan, dan is dat wat er zal gebeuren. En dan raak je van jezelf verwijderd. Dit hoeft niet zo te zijn.

begin je dag met een hartje
Begin je dag met een hartje

Wees niet bang om fouten te maken

Faalangst kan voor jou een reden zijn om geen stap te maken richting het nieuwe. Het lijkt dan veilig om te blijven waar je bent. Maar je bent veilig, ook als je een fout maakt. Fouten zijn slechts vergissingen die gecorrigeerd kunnen worden. Je kunt in elke uitdaging een les vinden. Vind die les en gebruik deze als voeding tijdens je reis in dit leven. Wees niet bang, weet dat je altijd daar komt waar je moet zijn. Wat volgens jouw goddelijke plan bedoeld is. En dit plan is geluk. Volmaakt geluk. Niets minder dan dat. Je kunt de kortste weg nemen of de langste weg, maar weet dat welke weg je ook neemt, het altijd je eigen weg is die jij, en jij alleen te bewandelen hebt. Zet vandaag die dappere stap die je nog niet durfde te nemen en vraag innerlijk om hulp. Wees voor een ogenblik stil, sluit je ogen, adem diep in en geef je over aan je innerlijke gids.

Je zult altijd antwoord krijgen.

In vrede,

Samira Ahale

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan