In de media

Ankhor – The Couch – EP 1 interview met Samira Ahale.

A Raw Talkshow with inspiring and powerful guest speakers, teaching us and guiding us to a world of wellbeing. Hosted By Selina Ahankour, Founder of Ankhor.be.

In gesprek met Samira Ahale over Een cursus in wonderen: Wij zijn leerlingen en leraren voor elkaar.

Deze keer in gesprek met Samira Ahale, auteur van o.a. ‘Vrijheid in Zicht & De Kracht van Overgave. We hebben het over onze gezamenlijke passie en inspiratiebron: Een cursus in wonderen. Thema’s die aan bod komen zijn o.a. Allah en God, relaties, hoe het is om leerling en leraar te zijn van Een cursus in wonderen, wat vrijheid is en de ultieme wens van iedereen: innerlijke vrede.

Interview door Peter Winteraeken

Free Spirits: Persoonlijke verhalen van creatieve, eigenzinnige personen

Samira Ahale (Nederland) schrijft een autobiografisch boek over haar jeugd in een strenge moslimfamilie en over haar zucht naar vrijheid. Ze treedt het leven en de liefde nu op haar eigen manier tegemoet, maar als ze haar ouders bezoekt, is ze weer de gehoorzame, traditionele dochter die zij graag willen zien.

Samira Ahale: Eindelijk Vrij…

Een interview van NonDualiteit op Leven Zonder Stress.

Samira Ahale: een spirituele allochtoon in Rouveen

Samira Ahale heeft Marokkaanse roots en woont tegenwoordig in Rouveen. Maar haar tongval is duidelijk herkenbaar als Vlaams. Deze opvallende mix maakt nieuwsgierig. Ze beschrijft haar enerverende levensverhaal in haar autobiografie Eindelijk vrij.

Artikel & Interview

Over je eigen weg bewandelen als spirituele allochtoon en gedachten over de Ramadan.

Samira Ahale – Thuis in God | Miracles in Contact

A Course In Miracles is een spirituele leerweg, een zelfstudie, om verlossing te vinden, in jezelf. Het is geen stroming, noch bestaat er een instituut met een hiërarchie. De Liefde die je ervaart is: Onverdiend. Onvoorwaardelijk. Onbegrensd. De essentie: Ken jezelf, er valt niets te zoeken. Struikel in het donker of doe het licht aan en zie dat je er al bent. Thuis. Thuis in God.

Interview Samira Ahale | Op de juiste manier je collega complimenteren over het uiterlijk

Recent schreef ik een artikel over waarom afvallen en zakelijke mode zo lastig samengaan. Hierin vertelde ik over het feit dat mensen zo vaak enthousiast zijn als je zegt dat je bent afgevallen. Terwijl je er zelf ook helemaal niet blij mee kunt zijn. Onder het artikel kwam er op LinkedIn een discussie op gang over het geven van complimenten en dat je onbewust soms ook een ander kan kwetsen daarmee. Tussen de reacties las ik de bijzondere visie van Samira, een Mindful motivatie en energetische coach. Een visie die mij meteen aansprak en die ik ook met jou wil delen. Speciaal voor Prettybusiness interviewde ik haar voor het artikel ‘Op de juiste manier je collega complimenteren over het uiterlijk’. Want een compliment is niet zomaar een compliment…

Door: Aileen

De ontdekking van mijn intrapersoonlijke ruimte vanuit mijn Marokkaanse achtergrond

Samira Ahale beschrijft in haar persoonlijke verslag het conflict dat zij heeft ervaren als Marokkaanse die in West Europa opgroeit. Ze beschrijft een proces dat door meer mensen ervaren kan worden als zij vanuit een wij-cultuur in een ik-cultuur opgroeien. Zij laat zien hoe zij vanuit haar verworven innerlijke ruimte met nieuwe eigen grenzen de rijkdom van beide culturen weet te erkennen en te waarderen.