In het hier en nu | Ik ben niets helemaal

Ik ga op vakantie en neem mee …..

Lang heb ik gekampeerd op een mini-boerderij camping in Balk, Friesland. Ik stond vroeg op om te rennen en genoot van het prachtige Balk en omgeving. Het geluid en de geur van de pruttelende koffie uit de Italiaanse percolator bracht beweging in de tent. We stonden daar met vrienden dus er was altijd wel iemand die in de buurt was.

Toch was het elke jaar ontzettend veel werk voor me, zo’n eenvoudige en betaalbare kampeervakantie. Nadat ik mezelf weer eens bewezen had dat ik een dappere en zelfstandige moeder was die het allemaal wel aankon, met een beetje hulp bij het inpakken van de aanhanger, voelde ik de moeheid in mijn lichaam. ‘Waar was ik in hemelsnaam mee bezig?’ dreunde het in mij terwijl ik op mijn knieën zat te zwoegen om het grondzeil schoon te boenen. Ik wist dat het de laatste keer zou zijn. Ik pakte alles netjes in, parkeerde het op de vliering en ik besloot: in mei zet ik de hele mikmak op marktplaats.

Tijd voor een nieuw begin

Sindsdien reizen we met de camper. Die zijn gewoon te huur zodat je je het hele jaar niet blauw betaalt aan de verzekering. Mijn partner verkocht zijn camper tijdens de eerste lockdown, toen stadsmensen wanhopig waren naar ademruimte. Wij woonden inmiddels in een tijdelijke, vrijstaande woning in Rouveen met een gigantische tuin.

En hoe heerlijk is het dan om alleen mijn dikke blauwe boek met gouden letters (Een cursus in wonderen), mijn microfoon setje en een minimum aan kleding in te pakken en niet te vergeten, mijn Pilates-mat.

Nog geen twee volle weken waren we onderweg en al duurde de vakantie veel te kort, voor mijn dochter was het toch echt tijd om naar huis te gaan. Als je naar de podcast luistert in juni, dan hoor je dat het niet allemaal vanzelf ging. Waarschuwing voor de mensen met een soja-allergie; check of het stokbrood in Frankrijk geen sojabloem bevat. Op vakantie zit je niet te wachten op een gezwollen gezicht en koorts!

Reizen doet je dromen van mogelijkheden

We reden nog stukje door naar Spanje zodat mijn dochter ook Spanje kon afvinken van haar lijstje. In Platja Brava stonden we zo dicht bij het strand, dat ik ’s ochtends met mijn koffiepotje en twee bekers naar het strand liep. Ook mijn ochtend yogaritueel kreeg alle ruimte aan het strand.

Op de terugreis belandden we bij Ester en Ruud die sinds drie jaar een prachtige mini-camping runnen in het landelijke Chezelle, gelegen in de Auvergne. Als je op zoek bent naar rust en wil genieten van het schilderachtig landschap, dan mag je deze niet overslaan. Ruud haalde vers en sojavrije stokbrood voor ons op. Ik zeg: benen languit, boek erbij en als je van wandelen houdt; de perfecte omgeving!

Reizen doet je dromen van mogelijkheden. Andere delen in jezelf worden wakker.  Je bent niets helemaal. Wat betekent dit?

Ik ben meer dan alleen mijn werk als stiltegids. Ik ben meer dan alleen schrijver of spreker. Ik ben meer dan mijn rol als moeder van een uit huis wonende zoon en een dochter (met autisme en alles wat erbij komt kijken). Ik ben meer dan alleen dochter van Marokkaanse ouders en meer dan iemand met een Vlaamse tongval. Ik ben meer dan mijn huidige ervaringen en meer dan mijn huidige leefwereld. En jij ook!

Er is nog zoveel te ontdekken

We hebben meerdere rollen die we kunnen vervullen op deze mooie aarde en elke fase in ons leven brengt een ander script. De scripts zijn geschreven met een goede afloop. Ga daar maar vanuit. In het hier en nu zijn leidt tot krachtige keuzes die meer innerlijke vrede, vreugde en vrijheid brengen. En zo binnen, zo buiten.

Ga waar de wind je brengt. En dan is het altijd goed. En geniet, nooit met mate. Ben je al weggeweest of ga je in het najaar? Bekijk dan mijn (online) zomeraanbod. We herstarten 1 juli met de Gratis Online Verstilling op maandag.

Liefdevol bijdragen aan de podcast? 
VRIJHEID IN ZICHT   
NL19 KNAB 0418 0882 84   
💙🧡💙🧡💙 🧡💙🧡💙🧡💙🧡💙🧡

AGENDA 3-luik Groepsreis Energy Flow 
Zondag 7, 21 en 28 juli van 10.00-12.00 uur
Bijdrage: 35 euro per samenkomst of 
97 euro voor de 3-luik. Prijs incl. Btw. 
Aanmelden: stiltegids@samiraahale.nl

Gratis Online Verstilling
We gaan weer beginnen! Met ingang van 1 juli.
Ontvang de wekelijkse videolink en meld je aan.

Satsang De Maanhoeve Drenthe
Donderdag 4 juli om 14 uur. Tickets 10 euro.
Bestellen via www.maanhoeve.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan