Hoe je leert luisteren naar je innerlijke stem, waarmee je krachtige keuzes maakt en meer vrede, vreugde en overvloed ervaart. In slechts 3 sessies.

INNERLIJKE REIS 1 OP 1 SESSIES

Toen Jasper bij me kwam, was hij zoekende naar evenwicht in zijn leven. Als ondernemer voelde hij zich succesvol, maar het plezier in zijn werk werd minder en ook thuis liep het niet zo lekker. Toen hij plots in het ziekenhuis belandde vanwege gezondheidsproblemen, besloot hij dat het roer om moest.

Toen onze wegen zich kruisten, was hij moe, doodmoe van het leven. Hij had al de nodige beslissingen genomen, maar hij voelde nog steeds verwarring en onzekerheid over de toekomst. Hoe nu verder?

Jasper verwonderde zich tijdens de intake over de zaken die ik noemde, die zo treffend waren, terwijl hij ze niet met me gedeeld had. Hij wilde meteen beginnen aan zijn innerlijke reis.

Na het traject voelde hij zich gedragen en gesteund door het leven. Hij verhuisde naar een prachtige plek die opvallend veel leek op het prachtige huis in zijn binnenwereld. Hij ruimde innerlijk oude zaken op middels de 3D-grens visualisatie. Zo kwam hij steeds meer in contact met zijn innerlijke kind waardoor hij weer dingen ging doen die hij als kind zo leuk vond.

Hij kon weer echt genieten van het gezinsleven, ook al was hij inmiddels gescheiden. Maar mooi nieuws: hij vond uiteindelijk zijn zielsmaatje, die ik ook nog mocht ontmoeten.

Jasper is ongeveer anderhalf jaar bij mij geweest en noemde mij een krachtig reisleider. Toen ik hem vroeg wat zijn belangrijkste inzichten waren onder mijn begeleiding, antwoordde hij het volgende:

De antwoorden waar ik naar op zoek ben, zitten in mijzelf.

De stilte in mij heeft een stem. Als ik stil ben, kan ik haar horen. En als ik moedig ben, durf ik haar te volgen.

Alles wat ik nodig heb, is me al gegeven. Als ik stop met zoeken, vind ik alles wat ik nodig heb.

Het lukte niet alleen, je hebt een krachtige reisleider nodig die je door het oerwoud heen begeleidt, zodat je niet verdwaalt.

Jouw Innerlijke Reis

De innerlijke reis bestaat uit 4 verschillende drieluiken die je in deze volgorde kunt afnemen. Je kunt ook beginnen met alleen het eerste drieluik.

Drieluik 1

Het fundament met de 3D grensvisualisatie

Drieluik 2

Psychohygiëne en meditatief zelfonderzoek

Drieluik 3

Een nieuwe structuur met spirituele autolyse

Drieluik 4

Leren luisteren naar je innerlijke stem

Wat brengt een 3D-grens visualisatie?

We hebben allemaal een psychische grens die ons beschermt tegen ongewenste indringers, regelt wat we opnemen en uitwisseling mogelijk maakt van buiten naar binnen en deze filtert. Deze grens bepaalt ook wat we naar buiten brengen.

Deze ik-grens leren kennen, erkennen en bewaken is essentieel voor het dagelijks welzijn. In een 3D-grens visualisatie word je je bewust van je grensgedrag en leer je deze kennen en optimaliseren. Je leert jezelf te beschermen in lastige situaties en open te stellen in gunstige en veilige omstandigheden zodat je nieuwe, inspirerende ervaringen toe kan laten die leiden tot groei.

Je werkt op de emotionele en fysieke laag waarbij lichaamswerk een onderdeel is.

Wat doet psychohygiëne?

In een nieuwe, strak aangelegde tuin is het heerlijk vertoeven, nietwaar? Het wordt al anders wanneer de tuin weinig tot geen onderhoud krijgt. Het is belangrijk om regelmatig te kappen en snoeien en af en toe de bezem erdoor te halen. Want wie kan er ontspannen in een rommelige bende?

Dit kap- en snoeiwerk is, afhankelijk van de staat waarin de tuin zich bevindt, psychohygiëne. In de 3D-grens visualisatie werk je op de emotionele en fysieke laag, terwijl je je bij psychohygiëne op de mentale laag bevindt.

Wat doet spirituele autolyse?

Bij spirituele autolyse is het doel om voorbij je verhalen te komen en voorbij je ik-identiteit. Je hele leven, om precies te zijn, vanaf je 1,5 jaar, ben je bezig om deze tot volwassenheid te brengen. En dan, wanneer het ego volgroeid is en een beperking wordt, rijzen er vragen zoals:

Wie ben ik? Wie ben ik zonder mijn verhalen, zonder mijn gehechtheden, voorkeuren, verleden?

Een spirituele autolyse kan schriftelijk of mondeling is een verrassend treffende manier om jezelf vrij te maken van de beperkende ik-identiteit en maakt de weg vrij naar een toekomst die van het verleden verschilt.

Werkwijze

Na de eerste en tweede sessie van een drieluik zien we elkaar voor een online of telefonische check up van een half uur.

Kies je voor het gehele traject, weet dan dat je je eigen tempo mag volgen. Het hoeft niet binnen een jaar af te zijn. Het is ook voor iedere persoon anders. Ik sta tussen de drieluiken door aan de zijlijn om je vragen te beantwoorden. Je hoeft het niet alleen te doen.

Het uiteindelijke doel is jouw spirituele volwassenheid bereiken. Dit betekent dat je niet meer buiten jezelf zoekt naar erkenning, maar de weg hebt gevonden naar je innerlijke gids. Nu kun je, wat er ook gebeurt, naar de essentie waar alle antwoorden liggen die jij nodig hebt om je weg te vervolgen.