Wil jij een spreker…

die, met een dosis Vlaamse en Marokkaanse humor en nuchterheid, onderwerpen aanroert zoals discriminatie, racisme & grensoverschrijdend gedrag?

Dan ben ik de spreker die je zoekt.

Ik weet hoe het is om afgewezen te worden op basis van afkomst, naam, religie of wanneer je besluit je eigenwijze weg te gaan.

Ik ben opgegroeid in twee werelden. In de Marokkaanse binnenwereld bestonden bepaalde regels waar ik me aan moest houden. Ik ontdekte al heel gauw dat wanneer ik mij braaf aan die regels hield, dat ik er in de buitenwereld niet bij hoorde.

Wat heb ik hard gewerkt om in beide werelden geaccepteerd te worden. Het voelde als dweilen met de kraan open. Maar ik heb me leren aanpassen in het leven, en dit geeft mij tot op de dag van vandaag een unieke voorsprong.

Afwijzing en grensoverschrijdend gedrag, het lijkt tegenwoordig normaal te zijn. Maar wist je dat alle oordeel en afwijzing gebaseerd is op onbewuste angst?

Het is veiliger deze onbewuste angst en onzekerheid te projecteren op de wereld daarbuiten. Men beroept zich hierbij dan ook graag op het recht van vrijheid van meningsuiting.

Maar wat is vrijheid wanneer we onze medemens afwijzen en weigeren te zien als gelijke?

“Vrede in onze samenleving begint bij innerlijke vrede. En innerlijke vrede is, zo klaar als een klontje, een innerlijke zaak.”

Het is mijn missie om mensen te helpen innerlijk vrij te worden, zodat het leven weer een bron van vreugde wordt.

Dit doe ik door bewustzijn te brengen daar waar sprake is van onbewust grensoverschrijdend gedrag, bijvoorbeeld op de werkvloer. Ik help mensen hun ik-grens te leren kennen, herkennen en bewaken. Een gezonde relatie met onszelf leidt naar een gezonde relatie met anderen. We leren verschillen te omarmen en durven steeds meer onszelf te zijn en onze eigenwijze weg in het leven te bewandelen. Het leven wordt een bron van vreugde!

Wat gebeurt er als je mij als spreker uitnodigt

Vrijheid is en zal altijd een actueel onderwerp blijven. Wat betekent vrijheid vandaag de dag en wat betekent vrijheid voor jou? In een interactieve optreden praat ik daar graag met jullie over.

Wanneer je mij als spreker uitnodigt, dan komen onderwerpen voorbij zoals:

Wat is innerlijke vrijheid?

Hoe bereik je innerlijke vrijheid?

Hoe geef je je grenzen aan en hoe zorg je ervoor dat jouw grenzen gerespecteerd worden?

Hoe ga je om met grensoverschrijdend gedrag?

Als onderwerp voor mijn lezingen, kun je denken aan:

A Course in Miracles als spirituele leerweg

Praktische spiritualiteit

Universele liefde

Discriminatie en racisme

Vrede in jezelf, vrede in de wereld

Een dubbelleven leven als allochtoon

Je kind met autisme

Wat kun je verwachten als ik een lezing geef?

Tijdens mijn lezing, die ongeveer anderhalf uur duurt, zal ik, ter illustratie, ook veel voorbeelden en situaties uit mijn eigen leven en verleden gebruiken.

Aan het einde van bijeenkomst zal je ervaren dat er een manier is om in de wereld te zijn, zonder van de wereld te zijn. Dit betekent dat je innerlijk vrij kunt blijven van uiterlijke omstandigheden. Je ervaart hoe krachtig het is om aanwezig te zijn in het hier en nu en dat hierin de sleutel ligt tot bevrijding. Je durft meer jezelf te zijn, en misschien wel nog meer ‘anders’ te zijn. Er is immers geen betere versie van jezelf, dan gewoon je eigen zelf.

Wil je mij als spreker uitnodigen of eerst meer informatie van mij ontvangen? Klik op de knop.

Een greep uit mijn ervaring als spreker