‘Ik geloof erin dat we allemaal een innerlijke gids hebben die tot ons spreekt. Een gids die ons leidt en helpt de antwoorden te vinden die we zoeken.’

OVER SAMIRA

Deze antwoorden liggen overigens in onszelf. Wanneer we leren luisteren naar onze innerlijke stem, groeit onze innerlijke vrede en vertrouwen.

We voelen ons beschermd, geliefd en voortdurend geleid. Onze innerlijke gids spreekt tot ons in de taal die we begrijpen: via onze gedachten, gebeurtenissen, dromen.

Het volgen van innerlijke leiding maakt het makkelijker om keuzes te maken. Daarom is de innerlijke reis de belangrijkste reis die elk mens zou moeten maken.

Podcast vrijheid in zicht Samira Ahale

Vrede in de wereld begint bij vrede in jezelf

Als kind begreep ik niets van de wereld en van hoe mensen met elkaar omgingen. ‘Er moest toch een manier zijn om vrede in de wereld te brengen?’, vroeg ik mij af. Doordat ik als kind stil moest zijn en mijn mening er niet toe deed, leerde ik te luisteren en hoorde ook datgene wat niet uitgesproken werd.

Ik dagdroomde van een toekomst als succesvolle schrijfster ergens in het zuiden van Frankrijk. Een talenstudie leek dus het meest logisch. Nadat ik de open dag van deze opleiding bezocht, wist ik dat ik thuis geen toestemming zou krijgen. Mijn vader moedigde het studeren aan, mijn moeder zag me liever in de keuken. De middenweg was een studie waarbij ik niet naar het buitenland op stage hoefde. Vooral in die tijd was het not done voor een Marokkaans meisje om ongetrouwd het huis uit te gaan, ook niet voor een studie of werk.

Van boekhouder naar stiltegids

Dus werd het een studie accountancy, met het idee om ooit voor mezelf te beginnen om alsnog te doen wat ik leuk vond.

Na deze studie duurde het uiteindelijk 10 jaar voordat ik echt mijn eigen weg ging om mijn hart te volgen. Ik volgde verschillende dans- en sportcursussen en ging voor het eerst lesgeven op een sportschool. Ik schreef me in bij de KvK en begon met het geven van pilates lessen aan vrouwen.

De meditatieve afronding van deze lessen bracht me op het idee om een meditatiegroep te beginnen. Zo rolde ik in het werk dat ik tot op de dag van vandaag met heel veel plezier doe: mensen helpen luisteren naar hun innerlijke stem.

Vakopleiding

Mijn scheiding leidde tot een schuldsanering. Drie jaar zat er voor mij niets anders op dan te leven van een minimum inkomen.

Die periode in mijn leven bleek vruchtbaar. Ik investeerde alle pilates omzet in opleiding en persoonlijke ontwikkeling. Ik volgde jaarlijks een module ‘Ik-grensbewustzijn’ bij Nick Blaser en rondde het laatste stuk af in 2020.

Gedurende deze opleiding heb ik veel aan mezelf gewerkt, terwijl ik ook anderen begeleidde in hun innerlijke reis. Ik verwonderde me over de ballast die ik innerlijk nog droeg. Het echte opruimen was begonnen. Ik zette innerlijk een nieuwe basis, werkte aan mijn ik-grens en ontdekte de kracht van overgave.

Mijn droom komt uit

De meditatietrainingen die ik gaf brachten me op een idee, namelijk het schrijven van een boek, een lang gekoesterde droom. In ‘Vrijheid in zicht & De kracht van overgave’ vertel ik over mijn spirituele leerweg, ‘Een cursus in wonderen’:

‘Een cursus in wonderen is een leermiddel voor zelfstudie dat mensen in staat stelt het contact met hun ‘innerlijke leraar’ of, zoals de cursus het noemt, de Heilige Geest, te herstellen.’

De cursus bestaat onder andere uit een werkboek met 365 werkboeklessen die helpen een omkering van denken teweeg te brengen. Je haalt zelfgemaakte projecties, gebaseerd op het verleden, terug en maakt ruimte voor visie. Deze visie wordt je getoond, doordat je stil leert worden.
Stil zijn betekent niet dat je niet praat.

Ware stilte is een plek voorbij de conditionering van de mind, voorbij het tijdelijke. Het is de plek waar alle antwoorden zijn en deze leerweg helpt je die plek te vinden. Op mijn podcast ‘Vrijheid in Zicht’ bespreek ik deze lessen met regelmaat.

Daarna kwam nog een grote wens uit; mijn autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis verscheen. Ik werd uitgenodigd om mee te doen aan het programma Free Spirits van de NPO om een inkijkje te geven in mijn dubbelleven. Ze reisden o.a. met me mee naar Antwerpen, naar mijn ouders, waar mijn Nederlandse, niet-islamitische partner me afzette om me later op te komen halen.

Waarom de innerlijke reis de belangrijkste reis is, die ieder mens zou moeten maken

je herstelt jouw verbinding met je innerlijke gids

je ervaart bevrijdende inzichten

je maakt makkelijker keuzes

je gedragspatronen veranderen ten goede zodat je je doelen bereikt

je ervaart meer moeiteloosheid, ontspanning en innerlijke vrede

Ik weet dat ik hier ben om te dienen en mijn bijdrage te leveren aan vrede in de wereld, door mensen te helpen vrede te vinden in zichzelf. Dit mag ik doen met de talenten die me gegeven zijn. De rest heeft het leven mij gebracht in de vorm van levenservaring en alle vaardigheden die ik onderweg heb ontwikkeld.

Ik geniet er ontzettend van om te zien welke stappen mijn klanten in het leven zetten, nadat ze mijn begeleiding hebben gehad. Soms sta ik verwonderd te kijken naar alle mogelijkheden die het leven ze biedt. Innerlijke vrede wordt, zonder uitzondering, in het leven weerspiegeld, daarom is het zo ontzettend belangrijk de innerlijke reis te maken.