Geloof jij in wonderen?

Hoe zou het zijn als het leven voor jóu werkt in plaats van andersom? Immers, het gras gaat niet sneller groeien door eraan te trekken. We willen allemaal verder komen in het leven en dit gaat met de nodige angsten gepaard.

Verlang je naar meer zelfvertrouwen, innerlijke zekerheid en stabiliteit? Reis dan in deze podcast met me mee.

Podcast Vrijheid In Zicht is gebaseerd op Een cursus in wonderen. Elke dag bespreek ik een les uit het werkboek, dat bestaat uit 365 lessen. Deze transformatieve lessen leiden tot innerlijke vrede, vreugde en vrijheid. Elke podcast duurt zo’n 20 tot 30 minuten.

Wat is het genieten om naar je podcasts te luisteren Samira. Je bereidheid om steeds weer je ‘ego-wil’ in de armen van het Ene te leggen is inspirerend en bemoedigend. De diepgang in wat je deelt. Je humor en de mix van liefde voor het Ene in je dagelijkse handel en wandel is heerlijk inspirerend om naar te luisteren.

Linda Rood
Auteur van Het ja-gevoel, Van doen naar zijn en Mees en de magische poort

Wat is de Cursus in wonderen?

Een cursus in wonderen is een leermiddel voor zelfstudie dat mensen in staat stelt het contact met hun ‘innerlijke leraar’ of, zoals de Cursus het noemt, de Heilige Geest, te herstellen.

De Cursus is gedurende een periode van zeven jaar opgetekend in steno door Dr. Helen Schucman, een onderzoekspsychologe aan de Colombia Universiteit. Haar collega William Thetford typte vervolgens alles uit. De Cursus werd in 1976 uitgegeven door de Foundation for Inner Peace, een vereniging zonder winstoogmerk.

Volgens Helen werd ze ‘innerlijk gedicteerd’ en ze heeft er nooit aanspraak op gemaakt dat zij de auteur was van het materiaal. In haar jeugd droomde ze veel en had ze visioenen. Deze kwamen, na een reeks gebeurtenissen op het werk, terug en ze deelde haar dromen met haar collega. Hij raadde haar aan om alles op te schrijven en steunde haar in het hele proces.

Bijzonder is dat de namen van deze twee mensen niet op de omslag en de titelpagina van het boek staan, omdat het de bedoeling is dat de Cursus op zichzelf staat. Hij mag geen grondslag worden voor een nieuwe cultus of sekte.
Er bestaat geen religieus instituut, geen ledenadministratie, noch is er een goeroe die symbool staat voor de leer van de Cursus.

Geloof jij in wonderen

De essentie van de Cursus

‘Dit is een cursus in wonderen. De cursus beoogt niet de betekenis van liefde te onderwijzen, want dat gaat wat onderwezen kan worden te boven. Hij beoogt echter wel de blokkades weg te nemen voor het bewustzijn van de aanwezigheid van liefde, die jouw natuurlijk erfgoed is. Het tegendeel van liefde is angst, maar wat alomvattend is, kent geen tegendeel.

Niets werkelijks kan bedreigd worden.
Niets onwerkelijks bestaat.
Hierin ligt de vrede van God.’

Wil je bijdragen, dan is je donatie welkom op
VRIJHEID IN ZICHT
NL19 KNAB 0418 0882 84
🧡💙🧡💙 🧡💙🧡💙🧡💙🧡💙🧡💙🧡💙🧡