Workshops
op de werkvloer

Hoe sterk is jouw mentale grens?

Dat we een persoonlijke (psychische) ik-grens hebben, dat weten we, dat voelen we. We ervaren onze grens vooral wanneer iemand eroverheen gaat of wanneer we zelf over onze grens gaan. We horen mensen dan zeggen: “Hij is veels te ver gegaan, ik trek het niet meer” of “Ik ben veels te ver over mijn grens gegaan, ik had eerder moeten stoppen.”

Leer je ik-grens herkennen, erkennen en bewaken.

Onze psychische grens lijkt belangrijk voor ons gevoel van geluk en ongeluk en belangrijk voor ons gevoel van kracht en zwakte.
Door ons bewust te zijn van de ik-grens en van de eigen innerlijke ruimte kunnen we bewust verschillende perspectieven innemen.

Een groeiend en goed ontwikkeld ik-grensbewustzijn leidt tot een sterkere ik-grens en een grotere zelfwaardering en tot een meer subtiele zelfwaarneming. Deze kwaliteiten beïnvloeden, ontwikkelen en veranderen de relatie met onszelf en met anderen.

Podcast vrijheid in zicht Samira Ahale

Nodigt jouw ik-grens uit,
of schrikt hij af?
Is hij doorlaatbaar,
of gesloten?

Wat is het doel van deze introductie workshop?

In deze introductie word je je bewust van je ik-grens en die van de ander. Dit leidt tot meer begrip voor andere perspectieven en meer begrip leidt tot een betere samenwerking. In een veilige omgeving komen er speelse en leerzame oefeningen aan bod die je samen doet.

Waar sta je na de workshop?

Na deze introductie heb je meer inzicht in je mentale ik-grens en weet je wat de 8-weekse training ik-grensbewustzijn voor jou en je werknemers of collega’s kan betekenen.

• meer inzicht in je ik-grens
• meer inzicht in de ik-grens van de ander
• meer bewustzijn over je binnenwereld

Aanmelden introductie workshop

Een stevige ik-grens

Meer stabiliteit en vertrouwen

Gezonde samenwerkingen